Medlemsinfo september 2016

Nyheter i föreningen

 

Hej alla boende i Brf Sockenstämman!

Oppundavägen
I oktober påbörjas arbetet med installationen av nya portar på Oppundavägen. Arbetet beräknas ta 3-4 dagar. Mer exakta datum postas i portarna när leverantören vet mer exakt.
Då fastigheten på Oppundavägen lite har fallit i glömska under åren håller vi nu även på att se över renovering/upprustning av fastighetens trapphus, källare och även utsidan med trapp och asfalt.

Nya rutiner och regler kring parkeringsplatserna
I dagsläget har vi relativt lång kötid och det har blivit svårare att få parkering på gatan, därför har styrelsen beslutat att från och med nu gäller 1 parkering/garage per hushåll. De som i dagsläget har fler än en kommer inte att bli uppsagda om hushållet har fortsatt behov av det, men i framtiden beviljas inte dubbla parkeringsplatser/garage. Utomstående beviljas inte parkeringsplats.

Vi påminner även om att p-platser och garage är till för motorfordon så som bilar, motorcyklar och mopeder. Det är inte tillåtet att använda sin parkering/garage som uppställningsplats för släp/husvagnar, skrot etc. och garagen får ej heller användas som förråd. Fordon som är långvarigt avställda får inte uppehålla p-plats/garage.
Otillåten uthyrning av p-plats/garage i andra hand innebär att man omgående förlorar rätten till p-plats/garage.

Nyckelbrickor
Arbetet med att lösa problemen med nyckelbrickorna/aptusbrickorna fortlöper. Det har varit en invecklad och långsam process men problemet ska vara löst inom kort.

För att vi ska kunna lösa en del av problemen med nyckelbrickorna/aptusnycklarna behöver vi information från varje hushåll om vilka aptusnycklar ni har i dagsläget. Under den närmaste veckan kommer det upp lappar i varje trappuppgång som ni måste fylla i.

Kattnät till sandlådorna
Efter att vi upptäckt kattavföring i sandlådorna har vi nu beställt skyddsnät till föreningens sandlådor. Det är alltså fritt fram att leka i sandlådorna men kom ihåg att sätta på nätet när ni går därifrån! Katterna går inte in i sandlådorna om nätet är på.

Grovsoprum
Kom ihåg att målarfärg och dylikt inte får lämnas i soprummet! Det är din skyldighet som bostadsrättinnhavare/hyresgäst att lämna ditt eget miljöfarliga avfall på en depå!

Har du synpunkter eller frågor? Maila oss, vi vill gärna höra dina tankar kring vår gemensamma boendemiljö!

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen