Medlemsinfo november

Hej alla boende i Brf Sockenstämman!

Ekonomi
Styrelsen kan med glädje meddela att föreningens ekonomi ser mycket bra ut! Efter halvårsskiftet går föreningen med plus vilket betyder att vi har mer intäkter än utgifter.

I vintras sålde föreningen en av hyreslägenheterna och fick då in drygt 3,4 miljoner kr. För närvarande har föreningen stora likvida medel och styrelsen har beslutat att amortera ett av föreningens fyra lån, som är på lite drygt 7 miljoner kronor. Efter amorteringen finns det fortfarande stora likvida medel kvar, som till exempel kan användas till en ombyggnation av lokalerna (se nedan Extra stämma). Styrelsen kommer även att omförhandla räntorna på de övriga lånen.

Extra stämma
Styrelsen kommer att kalla till en extra stämma i januari 2017. Anledningarna är flera. Dels har det kommit nya regler om kallelse till stämma. För att kunna anta de nya reglerna till stadgarna måste det gå igenom två på varandra följande föreningsstämmor.

Styrelsen vill även informera om och visa upp planerna för föreningens tre lokaler. För att kunna genomföra planerna behövs ett stämmobeslut då det rör sig om en större ekonomisk investering för föreningen. Styrelsen föreslår att vi omvandlar två av lokalerna till bostadsrätter och den tredje behålls som föreningslokal enligt tidigare stämmobeslut. Vi vill höra era åsikter om projektet och ta ett beslut om hur vi ska göra.

En särskild kallelse till stämman kommer i december. I kallelsen bifogas projektbeskrivning och ritningar på förslaget.

Nyckelbrickor
Tillverkningen av nya nyckelbrickor är igång och kommer att delas ut så snart de är klara. När de är utdelade spärras de gamla Familjebostäder-brickorna.

Tvättstuga
Tvättiderna är även ändrade och utökade. De nya tiderna går i tre-timmars intervaller från 06.00-24.00. Dvs. 06.00-09.00, 09.00-12.00 etc.
Nu kan du även boka två pass i taget (jmf. tidigare en) och totalt tio pass i månaden (jmf tidigare åtta). Du kommer in i tvättstugan 60 minuter efter avslutad tvättid och kan även avboka ett påbörjat pass. Snart kommer du även att kunna boka dina tider online via dator eller smartphone. Anvisningar och inloggningsuppgifter till onlinebokningen kommer i en särskild utdelning i ditt postfack.

Det tidigare tidsfelet i tvättstugebokningen är även åtgärdat och ska fungera precis som vanligt.