Medlemsinfo januari 2022

Styrelsen fortsätter arbetet att skapa större värde för föreningens boende, samtidigt som vi fortsatt söker nya talanger att dela ansvaret med. Supersnabbt och prisvärt bredband upphandlas och paketboxar ställs ut på föreningens mark. 

Styrelsemedlemmar sökes!

Vi söker driftiga personer som vill engagera sig i styrelsen med start årsstämman 2022 (prel. maj månad och framåt).

Styrelsens arbete är mycket viktigt. Det handlar ytterst om din bostadsrätt, din boendemiljö och om dina pengar!

I arbetet ingår bl.a upphandling av tjänster till projekt som utvecklar våra gemensamma fastigheter och vår ekonomi samt arbete med information till oss i bostadsrättsföreningen. Vi vill uppmana alla föreningens medlemmar att överväga att ta plats i styrelsen. Har du erfarenhet av Projektledning, Juridik eller Ekonomi är detta särskilt intressant.

OBS: Om en handlingskraftig styrelse inte kan tillsättas ökar föreningens kostnader då externa resurser måste tillsättas.
Mejla oss på: styrelsen@sockenstamman.se

Gemensamt bredband

En enkätundersökning visar att de flesta boende idag har en surfhastighet om 100 Mbit/s, till en kostnad av omkring 300-500 kr per månad. Boende har också själva ansvarat för tjänst inkl. nyinstallation och felavhjälpning.

Mot bakgrund av detta har styrelsen beslutat upphandla bredband via gruppavtal för föreningens samtliga boende. 

Hastigheten kommer i de flesta fall att tiodubblas och kostnaden för den enskilde kapas med två tredjedelar, samtidigt som support och underhåll överförs till en tredje part.

OBS: Mer information, inkl. tidsplan och en “FAQ” kommer delges löpande under våren.

Paketskåp ställs ut

I syfte att öka tillgängligheten och ge ett mervärde för boende i föreningen (och omnejd) har styrelsen i samarbete med Postnord beslutat att ställa ut en ny typ av paketbox som är mer flexibel och anpassad till boendemiljöer.

Två boxar (skåp) monteras på miljöstugans baksida. Platsen har valts då den dels är i centrum för föreningens alla boende - oavsett fastighet, samt då tillgänglighet för Postnord är god och placeringen inte stör någons utsikt eller påverkar boendemiljö negativt.

PostNord står för hårdvara, drift och installation. Montering sker med start vecka 5 (31 januari).