Medlemsinfo december 2021

Förbättringar har gjorts av entréer, skador i källare har åtgärdats och avgifter för p-platser sänks till årsskiftet. Dessa är några av månadens nyheter till medlemmarna i Brf. Sockenstämman.

Förbättringar av Entréer

Sparkplåt på entréer på Jönåkersvägen 4, 6 och 8 har bytts ut för att ha en mer vattenavvisande funktion pga problem med vatten på entréplan (golv, trappa). 

Som ytterligare en åtgärd att förbättra säkerheten kommer brytskydd att monteras på samtliga entrédörrar Jönåkersvägen 2-8. Tidigare under hösten har skyltar satts upp i källargångar och dörrstängare har setts över.

Arbeten i Källare

Flera kulvertar under trapphus i de äldre fastigheterna har varit öppnade (vägg inslagen) och alltifrån sten till sopor har lämnats i dessa utrymmen. Givet bland annat fukt och dålig lukt samt risk för skadedjur/ohyra har styrelsen låtit sanera och mura igen dessa utrymmen. 

Skador och hål i vägg på undercentral (UC) Oppundavägen åtgärdas också.

På Oppundavägen 9 har också upptäckts en avloppsläcka (gas/lukt) vid inspektionslucka i golv. Luckan har bytts ut av rörmokare. Åtgärden utvärderas.

Slutligen: i samband med att Styrelsen inventerat föreningens internetanslutning(ar) har Stokab och Skanova (Telia) varit ute och korrigerat/förbättrat sina fiberinstallationer i/till elcentral.

Nya avgifter för P-platser och Garage

Styrelsen har beslutat att delvis justera en tidigare hyreshöjning på parkeringsplatser och garage. Detta för att ligga något närmare i hyra med jämförbara föreningar. Avgift för p-plats och garage sänks därför med 100 kr per månad  (till 400 kr respektive 1400 kr per månad.

Ändringen träder i kraft den 1 januari 2022 och aviseras nu under december månad.

Fönster i Våtzon?

Vattenskador är väldigt kostsamma för föreningen (vid det senaste skadetillfället uppgick föreningens kostnad till över 100,000 kronor). I föreningens äldre fastigheter finns fönster i direkt anslutning till dusch och bad (våtzon 1). Medlemmar med dylika badrum ansvarar för att inspektera karm samt att aldrig duscha med vatten direkt eller indirekt stänkande över fönster och karm. 

Minimera risken för vattenskada och använd duschdraperi på fönster i våtzon!

Försäljning av Lägenhet

Under oktober månad togs beslut vid extra stämma att ombilda och sälja hyresrätter i föreningen om möjlighet uppstår. Styrelsen har efter beslutet tagit en lägenhet till försäljning. Försäljningen skedde efter upphandling av mäklartjänster och såldes av Skandiamäklarna (Stefan Bergnér) för 4.6 MSEK. 

Styrelsen kommer söka använda pengarna att amortera föreningens lån.

Justering av Värme

Flera boende har upplevt problem med värme under vår, höst och vinter. Styrelsen har därför justerat upp värmen i flera steg. I samband med detta har en s.k. ‘avgasare’ tagits i bruk. Avgasaren tar luft och föroreningar ur radiatorvattnet och bör hjälpa prestandan. 

Boende skall inte lufta element (radiatorer). Avgasaren fyller denna funktion.

Under inkörningsperiod kan avgasaren verka störande vid operation varför Styrelsen låtit (om)installera den på en ljuddämpande matta.

Ny adress för Hemsida och E-post

För att förenkla för boende och andra intressenter, samt för att ha en mer professionell framtoning mot tredje part såsom mäklare, förvaltare och entreprenörer har styrelsen registrerat domänen “sockenstamman.se”.

Cykelrensning

Styrelsen har genomfört en “cykelrensning” där man avlägsnat cyklar som kan antas sakna ägare, samt andra objekt som inte hör hemma i cykelrummen. Rensade cyklar och föremål återfås mot beskrivning och om ägandeskap kan styrkas.

Valberedning efterlyses (fortsatt)

Vid årsstämman 2021 missades att tillsätta en ny valberedning. Styrelsen efterlyser därför personer vilka kommer vara ansvariga för att arbeta fram förslag till nya kandidater som är lämpliga att sitta i styrelsen framgent. 

Intresserad? Kontakta då styrelsen på mail: styrelsen@sockenstamman.se