Information till våra boende

Justering av månadsavgiften, Uppdaterad underhållsplan, Stamspolning samt Ny underentreprenör Trädgård och Markskötsel.

 

 

Justering av månadsavgiften från och med 1 januari 2024
Styrelsen hänvisar till informationsblad under oktober månad och kan nu efter överläggningar med vår ekonomiska förvaltare informera om att justering av våra månadsavgifter kommer att ske med 17% från och med januari 2024.
Bakgrunden till justeringen är framförallt rådande ränteläge samt ökade kostnader för drift och underhåll.

Uppdaterad underhållsplan
Under våren 2023 arbetade styrelsen tillsammans med SBC fram en ny underhållsplan för att, i möjligaste mån, kunna planera/prioritera och budgetera nödvändiga underhåll på kort och längre sikt.

Stamspolning samtliga fastigheter v.50 (11-15 december)
Med jämna mellanrum behöver fastigheterna stamspolas för att undvika stopp och ev översvämning. Styrelsen vill härmed informera om och ber dig notera att stamspolning kommer att genomföras under v.50 i föreningens samtliga fastigheter. Entreprenören (GR Avloppsrensning AB) kommer i och med detta att behöva tillträde till varje lägenhet. Avisering kommer ske 2 veckor innan planerat arbete och då med information om vilken dag de behöver tillträde till respektive lägenhet.

Ny underentreprenör Trädgård och Markskötsel
Styrelsen vill informera om att SBC under november introducerar ny underentreprenör för trädgård- och markskötsel. Vi hoppas i och med detta att snöskottning likväl som allmän skötsel av föreningens marker ska fungera bättre.
För övrigt vill styrelsen informera om att brustna/hängande trädtoppar och grenar, orsakade av förra vinterns tunga snö och stormar, kommer att avlägsnas från föreningens träd (att se som en säkerhetsåtgärd).

Med vänlig hälsning,

Styrelsen 

Brf Sockenstämman